Thuis Agenda - It Damshûs Blikvangers: de Friese poelen (juli/augustus 2022)

Blikvangers: de Friese poelen (juli/augustus 2022)

Een expositie van schilderijen door Fransje Versloot.

Uitbundig, ingetogen. Robuust, subtiel. En alles wat er tussen ligt. De schilderijen zijn een weerspiegelingen, van hetgeen zich in haar (gevoels) leven afspeelt. Je zou het kunnen vergelijken met een soort dagboek. Waar U als toeschouwer een pagina van mee naar huis kunt nemen. 

Als ze aan het werk gaat, heeft ze geen idee wat ze gaat maken.  Omringd door muziek, afgesloten van de wereld, in haar atelier in een oude DE fabriek te Joure, komen de beelden vanzelf. Laag op laag brengt ze de verf aan op het doek, met spatels, rollers en soms een kwast, laat ze zich leiden door haar emoties. Ook het kleurenpallet ontstaat op die manier. 

Zoals ze zelf zegt, “het beeld is er eerder dan het woord”. 

Dat verklaart dan ook de thematiek van de schilderijen. In de meeste schilderijen, kun je toch wel een landschap ontdekken, weerspiegeling van de Friese vergezichten. Het wad, de weilanden en de seizoenen.  Maar ook zo u en dan menselijke figuren; de man, schimmen, de reünie. 

Fransje is een autodidact. Ongeveer 25 jaar geleden heeft ze haar leven omgegooid en is ze gaan schilderijen. Nu gaan de doeken de wereld over. Het is een lange intense weg geweest van experimenteren met materialen, technieken en vooral heel erg veel schilderen en zo dicht mogelijk terugkeren naar je eigen innerlijke ik.   

Datum

28 aug 2022
Afgelopen!

Tijd

13:30 - 17:30

Locatie

Sudergemaal
Sudergemaal
Sudergemaal Ripen 3 9245 VG Nij Beets
Categorie

Nieuwsberichten