Thuis Agenda - It Damshûs Ons Mooie Noorden (mei/juni 2022)

Ons Mooie Noorden (mei/juni 2022)

Expositie van schilderijen door Jan Hazenberg.

Toen Jan Hazenberg (1937) stopte als veehouder, zocht hij een nieuwe uitdaging. Door veelvuldig museumbezoek, was zijn interesse voor schilderijen gewekt. Schilderen, zou hij dat ook kunnen? Ja, dus!
Zijn eerste lessen in tekenen en schilderen volgde Jan bij de Teken- en Schildergroep Roden. Dit was het begin van zijn carrière. Zijn nieuwe hobby werd een passie en hij is nog steeds een enthousiast lid van de TSR.

Zijn onderwerpen vindt Jan Hazenberg als hij onderweg is, kris kras door het Groninger land. Gewapend met zijn onafscheidelijke camera legt hij bijzondere gebouwen, landschapselementen of dieren vast. Met een eigen interpretatie, door dingen toe te voegen of weg te laten, wordt thuis in het atelier het schilderij gemaakt en elk schilderij voelt als een nieuwe uitdaging. 

Jan werkt figuratief, in olieverf. Met olieverf worden de kleuren mooier, dieper. Werken met olieverf is een langzaam proces en dat past bij hem.

Het Groninger Hoogeland is voor Jan een terugkerende inspiratiebron. Hij wordt geraakt door de weidsheid van het landschap, door de lage horizon, de prachtige luchten en wolkenpartijen, het mooie licht. Jan Hazenberg beleeft het landschap als hij zijn foto’s schiet. Hij heeft het vermogen om zijn gevoel van ontroering , verstild in de schilderijen tot uitdrukking te brengen.

Uit: infoleek.nl 

Datum

26 jun 2022
Afgelopen!

Tijd

13:30 - 16:30

Locatie

Sudergemaal
Sudergemaal
Sudergemaal Ripen 3 9245 VG Nij Beets
Categorie

Nieuwsberichten