Varen vanaf Openluchtmuseum It Damshûs Nij Beets. Het nieuwe museum vaarseizoen 2023 staat voor de deur vanaf 2 mei varen de boten van It Damshûs met een mooi nieuw vaarprogramma.

De vaartochten naar het natuurgebied van het Fryske Gea de Kraenlannen op de Veenhoop staan als vanouds weer op het programma, u kunt hier alleen voor reserveren in groepsverband.
Deze prachtige vaartocht voert door het Polderhoofdkanaal naar het natuurgebied onder leiding van een gids maakt u een wandeling door het natuurgebied en sluit u af met een kopje koffie/thee in
Restaurant It Polderhûs op de Veenhoop.

Nieuw is dat we op verschillende dagen weer kunnen varen vanaf It Damshûs door het prachtige decor van het Koningsdiep naar Restaurant Pier’s Hiem.
Samen met Pier’s Hiem hebben we een aantal arrangementen samengesteld, zodat u lekker kunt genieten van een heerlijk hapje eten of een kopje koffie tijdens de vaartocht.

Alvorens u aan boord gaat is er gelegenheid voor een korte rondwandeling over het terrein van it Damshûs. In It Damshûs is er naast de huisjes en andere objecten een expositie over Domela Nieuwenhuis.

Ontdek tijdens deze vaartochten de rust en de ruimte en geniet van de prachtige natuur van het Beekdal Koningsdiep.

Ook kunt u zelf u arrangement samenstellen in overleg met onze gastvrouw voor u familiedag of personeelsuitje enz.

Alle details, prijzen en vertrektijden vindt u op de website van It Damshûs.

Reserveren bij Dhr. A. Dijkstra
Telefoon 0630628818