Thuis Agenda - It Damshûs Persmoment: Aanbieden reproductie “Schippers laden turf over”

Persmoment: Aanbieden reproductie “Schippers laden turf over”

Persmoment 4 juli 14.00 uur aanbieden reproductie van origineel schilderij “Schippers laden turf over” van de schilder Jopie Huisman. Door de directeur van het Jopie Huisman museum de heer Peter Miedema aan plaatsvervangend voorzitter Jan Frieswijk van Openluchtmuseum It Damshûs.

Aanleiding

Dethmer Wynia was in het Jopie Huisman museum naar aanleiding van het bericht dat alle werken van de genoemde schilder die in de kelder van het museum lagen tentoongesteld gingen worden. Een bezoek waard dus en aldaar vond hij tussen de schilderijen het werk met de naam “Schippers laden turf”. Toepasselijker kon het niet zijn.                                      

Dethmer zit in de selectiecommissie van It Damshûs en dacht, “Dit schilderij zou heel passend zijn bij ons in het museum”. Zo gedacht zo gedaan, zijn reactie ingevuld met zijn wens op het formulier bij verlaten van het museum.

Een poosje later kreeg hij een reactie terug, dat originele werken niet uitgeleend mochten worden. Maar het Jopie Huisman museum was bereid om een reproductie van dit werk geheel kosteloos aan It Damshûs te schenken.

4 Juli in de middag wordt het aangeboden bij it Damshûs door de directeur Peter Miedema van het Jopie Huisman museum aan Jan Frieswijk, waarnemend voorzitter.

Wij vinden dit een persmoment waard. Wij jullie daarom graag uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn en dit met ons in de media te delen.

Groet Leentje van den Berg.

Public Relations 

Openluchtmuseum It Damshûs

Nij Beets.

Datum

04 jul 2023
Afgelopen!

Tijd

14:00

Locatie

Damshûs
Damshûs
Domela Nieuwenhuisweg 59 B 9245 VC Nij Beets
Categorie

Organisator

Damshûs
Damshûs
Telefoon
06-21832317
Email
info@damshus.nl

Nieuwsberichten