Het is traditie dat er elk jaar een Boartersdei wordt georganiseerd op het terrein van It Damshûs in Nij Beets. Dit jaar zal dat zijn op zaterdag 13 juli. De Boartersdei is een speel en doe evenement voor basisschoolleerlingen. Het thema is dit keer “Wetter”.

Water is erg belangrijk. We kunnen er niet zonder. Elke dag maken we er gebruik van. Veel activiteiten op de Boartersdei staan in het teken van water. Rondvaren in een oude tobbe, zelf hengels maken en spelletjes die te maken hebben met water. Ook kun je met een praam/boot meevaren en alles vanaf de waterkant bekijken. En als het lekker warm weer is kun je ook van een zeepbaan af roetsjen. 

Daarnaast zijn er verschillende andere spelletjes en knutseltafels, zoals kleien en timmeren. Daar kun je zelf leuke dingen maken. Maar je kunt je ook laten schminken. Zo maak je je dag natuurlijk nog mooier en feestelijker. Daar zorgen ook de muziek (draaiorgel), de balonnenman en een verhalenverteller voor. De verhalenverteller neemt je mee in een spannend verhaal. Bij de veenarbeidershuisjes worden toneelstukjes opgevoerd. Zo kun je zien hoe de bewoners in Nij Beets vroeger woonden en werkten. Er is ook een treintje op het terrein. 

Hou je van dieren? Dan kun je terecht in de dierenhoek.  Tijdens de Boartersdei wordt ook aandacht geschonken aan goede doelen. En er is een verrassingsact. Nieuwsgierig naar wat deze act zal zijn? Kom dan naar de Boartersdei!  

Er is vanzelfsprekend ook gedacht aan de inwendige mens. Alle speel en doe activiteiten maken je hongerig en dorstig. Voor de kinderen zijn er onder meer poffertjes, limonade en ander lekkers. Voor volwassenen koffie/thee met wat lekkers.

Alles bij elkaar is de Boartersdei een ontzettend leuk evenement voor kinderen en hun (groot-)ouders. Zij kunnen zich de hele dag vermaken met de verschillende activiteiten en spelletjes die op het terrein van It Damshûs plaatsvinden. De Boartersdei is mogelijk door de inzet van veel vrijwilligers. 

De Boartersdei bruist. Dus: neem je (groot-) ouders mee en kom naar de Boartersdei. Je bent van harte welkom!. 

De Boartersdei is dit jaar op zaterdag 13 juli van 11.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 5,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen.