Vaste vaartochten (individuele bezoekers)

1. Naar Pier’s Hiem (tussen Nij Beets en Oldeboorn) door het Koningsdiep 

De tocht voert door het Polderhoofdkanaal via de benedenloop van het Koningsdiep naar café-restaurant Pier’s Hiem. Het Koningsdiep is één van de historische beken in Zuidoost Fryslân en voerde vroeger het water naar de Middelzee.  Voordat men weer naar Nij Beets terugvaart wordt in Restaurant Pier’s Hiem een consumptie genuttigd. Samen met Pier’s Hiem worden ook speciale arrangementen georganiseerd o.a. een asperge- en palingmaaltijd. 

Het programma begint met een korte bezichtiging van het openluchtmuseum  Reserveren voor deze tocht is verplicht. Zie agenda.

2. Naar het Polderhûs en natuurgebied de Kraanlannen (De Veenhoop)

De tocht voert door het Polderhoofdkanaal naar café-restaurant het Polderhûs in De Veenhoop. Daar wordt onder leiding van een gids een wandeling gemaakt door natuurgebied De Kraanlannen  Voordat men weer naar Nij Beets terugvaart wordt in het Polderhûs een consumptie genuttigd. 

Reserveren voor deze tocht is verplicht. Zie agenda.

3. Naar het Sudergemaal

Vanuit het openluchtmuseum It Damshûs worden boottochten naar het Sudergemaal georganiseerd. Tijdens het verblijf op het Sudergemaal draaien de pompen, waardoor er water wordt verzet. 

Reserveren voor deze tocht is verplicht. Zie agenda.

4. Naar het aquaduct in het Koningsdiep

Incidenteel zijn er vaartochten naar het aquaduct in het Koningsdiep. De vaartocht naar het aquaduct volgt vanaf It Damshûs eerst het Polderhoofdkanaal en slaat daarna af richting Pier’s Hiem. 

Nadere informatie

Nadere informatie over deze vaste tochten bij onze gastvrouw op (06) 83 69 40 95.